Agenda:

23-10-2021
Ochtendwandeling
(Schaapskooi)

Een lammetje adopteren

Op 19 januari 2021 is ons eerste lammetje geboren. Daarmee startte een enorme geboortegolf, waarbij we in pakweg een week of zes zon 140 lammeren verwachten. Die kunnen allemaal geadopteerd worden.

We zouden het geweldig vinden als veel mensen er n of meer adopteren. Ze helpen daarmee de kudde in stand te houden, want voor de kosten die we naast de vaste exploitatie maken, moeten we zelf het benodigde geld verdienen. Vorig jaar liepen we veel inkomsten mis doordat allerlei activiteiten niet konden doorgaan i.v.m. corona en maakten we wel extra kosten om onze kudde te beveiligen tegen de wolf, dus we kunnen de opbrengst van de adoptie goed gebruiken.

Niemand kan in de toekomst kijken, dus we weten niet of al onze plannen de komende maanden wel gerealiseerd kunnen worden. We hebben er eerlijk gezegd een hard hoofd in. Normaal gesproken houden we speciaal voor mensen die een lammetje hebben georganiseerd kraamvisites in de schaapskooi, waarbij ze een lammetje op schoot kunnen krijgen om ermee te knuffelen, op de foto te gaan, door hun kinderen te laten aaien, etc. Het zit er dik in dat die leuke bijeenkomsten in februari en maart niet gehouden kunnen/mogen worden, omdat de door het kabinet opgelegde/geadviseerde beperkingen dan ongetwijfeld nog niet zijn opgeheven.

We sluiten de lammertijd jaarlijks af met Lammetjesdag, maar ook dat lijkt er dit jaar niet in te zitten. Kan die niet zoals gebruikelijk halverwege maart worden gehouden maar wel in april of mei, dan grijpen we die mogelijkheid met beide handen alsnog aan om iets leuks te organiseren.

We hopen dat dat voor degenen die een lammetje willen adopteren niets uitmaakt. Een lammetje adopteren kost maar 20 euro. Wie dat doet, mag een leuke naam verzinnen voor het lammetje die op het geboortekaartje staat dat we u sturen. Trouwens, ook leuk om cadeau te geven! Het geboortekaartje, dat is gesponsord door de Koninklijke drukkerij Van der Most uit Heerde, is meteen uw entreebewijs voor de kraamvisites, ls die mogen doorgaan.

Wilt u wat dieper in de buidel tasten om ons te steunen? Adopteer dan een volwassen schaap. Dat kost 50 euro, in ruil waarvoor u met maximaal twee volwassenen en twee kinderen gratis mee mag met een van de wandelingen die we in de zomermaanden hopen te mogen organiseren. Klik daarvoor op het menu 'Steun de kudde - Schaap adopteren'.

En dan nog even dit, om misverstanden te voorkomen: het kan voorkomen dat een lammetje door meer dan n persoon wordt geadopteerd en een ander lammetje niet wordt geadopteerd. We houden hiervan geen administratie bij. Niet alle lammetjes blijven bij de kudde. Aan het begin van de zomer verplaatsen we een deel van onze lammeren naar andere kuddes, omdat onze kudde anders te groot wordt.

LAMMETJE ADOPTEREN:

Stap 1: Vul het formulier hieronder in en klik op Verzenden

Stap 2: Veilig en snel online betalen via Ideal. Na succesvolle betaling ontvangt u van ons een bevestiging op het door u opgegeven e-mailadres.

Stap 3:
Die is voor ons: Na succesvolle betaling sturen wij u als dank een adoptiekaart toe. Deze kaart is tevens toegangsbewijs voor de kraamvisites.

    

Aanhef:
Voorletter(s):
Achternaam:
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
E-mail:
Naam voor het lammetje: